Home > Uitvaartverzorging Drenthe

Uitvaartverzorging Drenthe

Samen met zijn team zorgt Peter voor professionele uitvaartverzorgingMet een rustige en persoonlijke benadering zoekt Peter samen met jou naar een passend afscheid.

Met uitvaartverzorging wordt vaak bedoeld alles wat met het regelen en uitvoeren van een begrafenis of crematie te maken heeft. In principe mogen de nabestaanden de verzorging van de uitvaart zelf op zich nemen. Omdat er meestal na een overlijden een afscheidsplechtigheid wordt georganiseerd, is het regelen van een uitvaart behoorlijk veel werk. Natuurlijk is het verliezen van een dierbare ook een erg emotionele gebeurtenis. Het is dan fijn om te kunnen terugvallen op professionele uitvaartverzorging door een begrafenisondernemer als Peter Vermeer.

Uitvaartverzorging en verzekering

Wat veel mensen niet weten is dat je vrij bent om voor uitvaartverzorging een uitvaartverzorger te kiezen die het meest aanspreekt. Of je wel of niet verzekerd bent, is daarbij niet van belang. Ben je al verzekert bij een uitvaartverzekeraar die ook uitvaartverzorging aanbied dan kun je toch bij Vermeer Uitvaartzorg terecht. De waarde van de polis wordt dan in mindering gebracht op de kosten van de uitvaart. Wil je exact weten wat het financieel voor je betekent als Vermeer jouw uitvaart verzorgt? Neem dan contact op. Peter legt je geheel vrijblijvend uit hoe e.e.a. geregeld kan worden.

‘Je bent vrij om voor de uitvaartverzorging zelf een uitvaartverzorger te kiezen, ook als je al bij een groot bedrijf verzekert bent. Heel vaak ben je zelfs goedkoper uit.’

Uitvaartverzorging en de wet

De Wet op de lijkbezorging is vastgesteld om te regelen wat er met een lichaam van een overleden persoon moet gebeuren. In Nederland zijn voor nabestaanden normaal gesproken de begrafenis of de crematie de twee toegestane manieren om ervoor te zorgen dat een dood lichaam geen schade aan de gezondheid van levenden kan toebrengen. Verder is belangrijk om rekening te houden met de termijn waarop de uitvaart mag plaatsvinden. De begrafenis of crematie mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden en moet uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van het overlijden plaatsvinden. Het weekeinde en feestdagen zijn geen formele werkdagen. Peter zorgt ervoor dat de uitvaarverzorging binnen de wettelijke kaders plaats vindt en dat aan alle formaliteiten wordt voldaan.

Kosten van uitvaartverzorging in Drenthe

Als één van de weinige bedrijven in Drenthe zijn wij open en transparant over de kosten van uitvaartverzorging. Wij weten zelf ook graag waar wij aan toe zijn en houden net als jij niet van verrassingen achteraf. Daarom kun je op onze website precies zien wat uitvaartverzorging kost. Je kunt zelfs via een beveiligde omgeving jouw uitvaart beschrijven. Je ziet dan meteen wat de kosten zijn en bouwt een aantrekkelijk korting op. Wil je liever dat wij een offerte voor je maken? Of wil je graag met Peter persoonlijk spreken neem dan contact op met Peter.

 

Wensenboekje: Wensen voor mijn uitvaart

We hebben een Wensenboekje gemaakt, waarin alle onderwerpen rondom je laatste afscheid aan bod komen.
Je kunt je wensen hierin noteren en op elk moment aanvullen of aanpassen.
Vraag dit boekje aan en ontvang een digitaal exemplaar in je mailbox.

  Laat je gegevens hieronder achter en wij sturen het
  wensenboekje direct naar je mailbox.

   

   

  Over Vermeer

  Vanuit zijn woonplaats Veenoord, in het mooie Drenthe, helpt Peter mensen met professionele uitvaartverzorging. Het werkgebied van Vermeer is Drenthe en een gedeelte van Groningen en Overijssel. Op verzoek werken wij ook buiten dit genoemde werkgebied.

  Lees verder >>

  Aanvullende onderwerpen die je mogelijk interesseren

  Wat doen na overlijden

  Tarieven

  Keuzes bij een uitvaart

  Vermeer Uitvaartzorg

  Alles voor een goed afscheid

  Dag en nacht bereikbaar

  Bel
  24/7 beschikbaar

  Vrijblijvend
  kennismaken

  Stuur ons
  een email