Home > Direct uitvaart regelen > Dagen na overlijden

Wat gebeurt er in de dagen na het overlijden?

Na een overlijden lijkt het of de wereld ineens stil komt te staan. Tegelijkertijd kan het voelen alsof je in een rollercoaster terecht bent gekomen. Want er moet veel geregeld worden in een paar dagen tijd.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Vermeer Uitvaartzorg helpt je graag. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 085 – 004 3963

9,8

+75 beoordelingen

Lees ervaringen
van klanten

Om je inzicht te geven in wat er gebeurt na het overlijden tot aan de dag van de uitvaart, hebben we deze periode van dag tot dag beschreven.

Dag 1

Als je dierbare overlijdt, komt er emotioneel maar ook praktisch gezien veel op je af.
De eerste dag zal vooral in het teken staan van het regelen van de eerste formele zaken. Bijvoorbeeld het officieel vaststellen van het overlijden en het op de hoogte brengen van familie en vrienden. Meestal neem je ook contact op met de uitvaartondernemer die je gaat helpen met het regelen van de uitvaart.

Dit regel je ook nog de eerste dag:

  • Laatste verzorging
  • Uitkiezen van kist, draagbaar of wade
  • Gesprek met uitvaartbegeleider
  • Dag van de uitvaart bepalen
  • Locatie van de opbaring en de plechtigheid bespreken
  • Tekst opstellen voor de rouwkaart

Dag 2 

Rouwkaart

We gaan meteen aan de slag met het ontwerpen van de persoonlijke rouwkaart om deze na je akkoord te drukken. Als je dat wil, printen we ook de adressen op de rouwenveloppen. ‘s Middags kunnen we de kaarten dan vaak al langsbrengen of verzenden zodat de genodigden de volgende dag de kaart al thuis ontvangen.

Tweede bezoek

De eerste, meest dringende zaken zijn de eerste dag al geregeld en we nemen nu stap voor stap met je door wat er deze en de komende dagen moet gebeuren. Wij kunnen je alles uit handen nemen, maar als je wilt mag je ook veel zelf doen en ondersteunen wij alleen waar dat nodig is.

Uitvaartspreker en ritueelbegeleider

Wil je graag dat er mooi gesproken wordt op een uitvaart, maar vind je het zelf lastig om te doen? We brengen je graag in contact met onze uitvaartspreker en ritueelbegeleider Veronique Reimer. Zij komt dan zo snel mogelijk bij je langs om het levensverhaal van de overledene op te tekenen. Dit In Memoriam zal zij voordragen tijdens de uitvaart. Als ritueelbegeleider kan Veronique je tevens helpen om bepaalde rituelen in te passen tijdens de uitvaartdienst. 

Dag 3 tot en met 5

Deze dagen zijn qua organisatie doorgaans rustiger. Achter de schermen zijn wij hard aan het werk om een perfecte uitvaart te organiseren. Als het nodig is, komen we bij je langs. Bijvoorbeeld om bij een thuisopbaring te controleren of het allemaal goed gaat.
En natuurlijk kun je ons altijd bellen voor alle mogelijke vragen!

Vaak ben je zelf deze dagen bezig met het nadenken over welke foto’s je zou willen tonen en welke muziek je zou willen laten horen. Je kunt zelf een fotopresentatie maken, maar dit kunnen wij ook voor je doen.

De dag van de uitvaart

Eindelijk breekt dan de dag van de uitvaart aan. De dag van het afscheid. Daar wil je volledig op kunnen focussen en dat kan ook. Want onze uitvaartbegeleider zorgt ervoor dat alles verloopt volgens het draaiboek dat we samen tot in detail hebben doorgenomen. Mochten er zich toch onverwachte zaken voordoen, dan weet onze ervaren uitvaartbegeleider daar adequaat op in te spelen. Zo doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een afscheid wordt  waar je goed op terug kunt kijken

Andere onderwerpen die je mogelijk interesseren

Wat gebeurt er na het overlijden?

Wat moet ik regelen voor de uitvaart?

Waarmee helpen wij na de uitvaart?

Vermeer Uitvaartzorg

Alles voor een goed afscheid

Dag en nacht bereikbaar

Bel
24/7 beschikbaar

Vrijblijvend
kennismaken

Stuur ons
een email