Home > Oriënteren > Wie regelt de uitvaart?

Zelf uitvaart regelen of laten regelen?

Het is mogelijk om zelf de regie te hebben over de uitvaart van je dierbare. Ook kun je het helemaal uit handen geven aan de uitvaartbegeleider.
Een weg daartussenin is ook mogelijk, zodat je alleen zelf doet wat haalbaar voor je is.

Bel ons gerust als  je vragen hebt.
We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 085 – 004 3963

Zelf de uitvaart regelen

Het is mogelijk al bij leven je hele uitvaart zelf te organiseren. Je bespreekt dan van tevoren alles af met de desbetreffende organisaties (uitvaartlocatie, begraafplaats/crematorium, drukker van rouwdrukwerk, etc.) en legt dit allemaal vast. Dit komt niet vaak voor, maar het kan wel. 

Ook kun je met je nabestaanden afspraken maken over het in eigen beheer organiseren van je uitvaart. Als nabestaande kan je er ook zelf voor kiezen om de hele uitvaart van je dierbare in eigen hand te nemen. Op internet zijn tips te vinden die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld op de site van de Rijksoverheid: Wat kan ik regelen voor mijn eigen begrafenis of crematie?

De uitvaart verzorgd door de uitvaartondernemer

Het kan een prettige gedachte zijn om alles rondom de uitvaart uit handen te geven aan een uitvaartbegeleider, zoals Vermeer Uitvaartzorg. Het regelen van alles wat komt kijken bij een overlijden is al meer dan 10 jaar ons dagelijks werk. Daardoor kan jij je in deze verdrietige periode focussen op wat voor jou het belangrijkste is – in de wetenschap dat alles rondom het laatste afscheid in goede handen is.

In de praktijk komt het erop neer dat we regelmatig contact met elkaar hebben. In de eerste plaats komen we persoonlijk bij je langs om alle zaken rondom de opbaring en de plechtigheid door te nemen. Maar ook na de eerste ontmoeting houden we contact door te bellen of te e-mailen. Wij regelen alle afspraken met de leveranciers en zorgen voor alle wettelijke formaliteiten. 

Na de uitvaart komen we nog een keer langs voor het nagesprek en helpen we je graag met het afhandelen van alle praktische zaken.

Gezamenlijk de uitvaart organiseren

We merken dat nabestaanden het vaak prettig vinden als ze een klein aandeel kunnen hebben bij alles wat komt kijken bij de afscheidsceremonie. Bijvoorbeeld het maken van de fotopresentatie. Of het regelen van de bloemen of de spreker.

We stemmen altijd af met de familie van de overledene wat wij voor onze rekening nemen en wat de familie doet. De ervaring leert dat het meehelpen met kleine taken helpt bij de rouwverwerking en de nabestaanden een goed gevoel geeft.

Wensenboekje: Wensen voor mijn uitvaart

We hebben een Wensenboekje gemaakt, waarin alle onderwerpen rondom je laatste afscheid aan bod komen.
Je kunt je wensen hierin noteren en op elk moment aanvullen of aanpassen.
Vraag dit boekje aan en ontvang een digitaal exemplaar in je mailbox.

  Laat je gegevens hieronder achter en wij sturen het
  wensenboekje direct naar je mailbox.

  Aanvullende onderwerpen die je mogelijk interesseren

  Soorten uitvaarten

  Oriënteren

  Keuzes uitvaart

  Vermeer Uitvaartzorg

  Alles voor een goed afscheid

  Dag en nacht bereikbaar

  Bel
  24/7 beschikbaar

  Vrijblijvend
  kennismaken

  Stuur ons
  een email