Oriënteren bij het voorbereiden van een crematie

Nadenken over je eigen crematie doet niemand graag, waardoor wensen onbesproken blijven. Het komt dan ook regelmatig voor dat er een naaste overlijdt en dat nabestaanden opeens voor veel vragen staan. Graag helpen we je bij je oriëntatie. We geven je een overzicht van verschillende soorten uitvaarten en keuzes waar je over na kunt denken.

In 3 muisklikken naar de pagina die het beste bij je past

Wat is je situatie?

Ik verwacht een overlijden...

Waar heb je behoefte aan?

Ik wil graag

We hebben een handig wensenboekje voor je gemaakt waar je belangrijke informatie
en je uitvaartwensen in kunt noteren. 

Vraag ‘m meteen aan!

Belangrijke keuzes bij een crematie

Er zijn veel zaken waar een besluit over genomen moet worden bij een crematie. Bijvoorbeeld: aan wat voor een kist denk je?  En welke locatie kies je? Hoe wil je de ceremonie? Met een spreker of juist niet? 

De keuze van kleding voor de opbaring lijkt misschien nog een ver-van-mijn-bed-show. Toch is het ook goed hier ook al over na te denken. Wil je speciaal iets aanschaffen of wordt het de kleding die je graag droeg?

Het vervoer van de overledene is ook iets waar over nagedacht zal moeten worden. Net zoals rouwbloemen bij de crematie en passende muziek tijdens de plechtigheid.
Zijn bepaalde rituelen belangrijk voor je? Dan is het goed ook hierover na te denken.

Het in beeld brengen van een crematie door middel van fotografie komt ook steeds vaker voor. Ook goed om de mogelijkheden hiervan te bekijken.

Wensenboekje

Een andere mogelijkheid om je voor te bereiden op je eigen uitvaart, is ons Wensenboekje. Deze kan je helpen om helder te krijgen wat jij belangrijk vindt. Je kunt je wensen hierin kwijt en op ieder moment kan je ze aanvullen of aanpassen. Zaken op papier zetten geeft je rust en is een houvast voor je nabestaanden.

Vraag dit boekje aan en ontvang een digitaal exemplaar in je mailbox. 

Laat je gegevens hieronder achter en wij sturen het
wensenboekje direct naar je mailbox.

Een uitvaartondernemer raadplegen of zelf de crematie organiseren?

Je kunt ervoor kiezen een crematie helemaal zelf te regelen. Toch schakelen veel mensen een uitvaartondernemer in. De uitvaartbegeleider helpt je in deze hectische periode met het regelen van alle praktische en formele zaken. Hierdoor krijg jij meer ruimte om waardevolle tijd met je dierbaren door te brengen. Je kunt zelf een uitvaartbegeleider kiezen, want je bent niet verplicht om een crematie te regelen via de onderneming waar je uitvaartverzekering loopt. 

Overlijden op korte(re) termijn verwacht

Je hebt slecht nieuws gekregen en weet dat je medisch gezien niet beter kunt worden, waardoor nadenken over je crematie ineens veel dichterbij komt. Bespreek met je naasten je wensen en ideeën. Je weet dan dat je uitvaart verloopt zoals je dat wenst en zo’n persoonlijk afscheid geeft nabestaanden rust en troost. Een afspraak met de uitvaartbegeleider zorgt ervoor dat veel vragen beantwoord worden en het geeft je rust.

Geen directe aanleiding voor crematie regelen

Je staat nog volop in het leven. Je onderneemt leuke dingen en er is geen enkele reden om over je crematie na te denken. Maar heel af en toe is er zo’n moment dat het even door je hoofd schiet, als er een familielid ernstig ziek wordt bijvoorbeeld of als er een kennis plotseling overlijdt. Op zo’n moment vraag je je misschien af: “Hoe staat het er eigenlijk voor met mijn eigen crematie?”

Om die vraag te kunnen beantwoorden, hebben we een testje ontwikkelt met 5 korte vragen. Na beantwoording van die vragen heb je in beeld wat je al goed geregeld hebt en wat nog beter zou kunnen.  

Inspiratiemagazine aanvragen

Ons magazine geeft je inspiratie, inzichten en ervaringen van klanten en deskundigen.
Vraag ‘m meteen aan!

Ja, ik wil het digitale inspiratiemagazine ontvangen

Vul je mailadres in en ontvang het magazine in je mailbox.

Aanvullende onderwerpen die je mogelijk interesseren

 

Soorten uitvaarten

Keuzes uitvaart

Wie regelt de uitvaart?

Al meer dan 500 families kozen
voor Vermeer Uitvaartzorg

9.8 uit 75 beoordelingen

Vermeer Uitvaartzorg

Alles voor een goed afscheid

Dag en nacht bereikbaar

Bel
24/7 beschikbaar

Vrijblijvend
kennismaken

Stuur ons
een email