Home > Begraafplaats > Natuurbegraafplaats Drenthe

Natuurbegraafplaats Drenthe

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van begraven.

Nederland kent steeds meer natuurbegraafplaatsen. In Drenthe zijn natuurbegraafplaatsen in Witteveen, Meppen en in Eext. Verder is er de mogelijkheid om een jonge boom te kweken op de vruchtbare bestanddelen van as van de overledene. Zodra de boom volledig geworteld is en alle voedingsstoffen heeft benut, kan deze geplant worden op een plek naar keuze. Een mogelijke locatie voor het planten van deze boom is Nationaal Park Dwingelderveld, tussen Dwingeloo, Ruinen en Pesse. 

Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. Het maakt deel uit van Landgoed Heidehof. Het is met 33 hectare de grootste natuurbegraafplaats van Nederland. Een bijzondere, oude gedenkplek met een eeuwenoude grafcultuur.

Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer heeft u eeuwige grafrust. Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd. Deze laatste rustplaats reserveert u dus letterlijk voor onbepaalde tijd. Dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren.

Wat zijn de voordelen van natuurbegraven op Hillig Meer?

> Behoud van natuur voor toekomstige generaties
> Bijzonder oude begraafplaats
> Eeuwigdurende grafrust
> Alle ruimte voor persoonlijke invulling
> Prettig geregeld voor nabestaanden
> Eenmalig laag tarief

Aanvullende onderwerpen die je mogelijk interesseren

Wat doen na overlijden

Tarieven

Keuzes bij een uitvaart

Vermeer Uitvaartzorg

Alles voor een goed afscheid

Dag en nacht bereikbaar

Bel
24/7 beschikbaar

Vrijblijvend
kennismaken

Stuur ons
een email