Home > Inspiratie > Muziek > Passende muziek bij een uitvaart

Passende muziek bij een uitvaart

Als je nadenkt over wat een mens zoal uniek maakt, kom je onder andere uit bij de persoonlijke muzieksmaak. Er is vaak wel een lied of muziekstuk waarvan je zegt: “Dat hoort echt bij hem of haar!”
Deze muziek ten gehore brengen tijdens een uitvaart, kan je in één klap terugbrengen bij dat ene fijne moment van toen. Muziek is een krachtig middel waarlangs herinneringen graag binnenkomen.

Ook muziek die spreekt over de relatie tot de overledene als moeder of vader, opa, oma of kind zijn heel mooi om tijdens de uitvaart te laten horen. Deze liedjes verwoorden vaak op een gevoelige manier de emoties die je ervaart en kunnen troost bieden in deze moeilijke periode.

Als er tijdens een uitvaartdienst muziek gedraaid wordt die bij je dierbare past, geeft dat de uitvaart een persoonlijke tint die aansluit bij wat er over de overledene gezegd wordt.

Uitvaartmuziek voor ieders wensen

Doorgaans is de muziek die in de jonge jaren populair was, nog steeds favoriet. Die muzikale periode zit als het ware in het hoofd gegrift.

Zoek je muziek die je wil laten horen tijdens de uitvaart van je vader, moeder, oma, opa of kind?
Een goede tip is om te onderzoeken welke muziek populair was in de tijd dat de overledene jong was. Ga op zoek naar de hits waar zij mee zijn opgegroeid.

Als het gaat om de muziek die past bij de rol van moeder of vader, opa, oma of kind, tref je hieronder een opsomming aan van liederen die je zou kunnen draaien bij de begrafenis of crematie.

Uitvaartmuziek oma

Hoe mooi is het om tijdens de uitvaart muziek te laten horen die spreekt over de liefde van en voor oma.
We hebben vijf liedjes uitgezocht die passen bij de crematie of begrafenis van oma:

 

Zo zal het zijn
Rob de Nijs

Droomland
Paul de Leeuw

Trots op jou
Wesly Bronkhorst

Ik zing dit lied voor jou alleen
Jantje Smit

Mijn laatste oma
Kinderen voor kinderen

Uitvaartmuziek opa

Het is fijn is om herinneringen aan opa in de vorm van muziek te laten horen tijdens de afscheidsdienst. Hieronder vijf liedsuggesties die passen bij de uitvaart van opa:

 

Opa
Marco Borsato

Family Tree
Venice

Opa’s laatste feestje
Kinderen voor kinderen

Time to say goodbye
Andrea Bocelli

Old and wise
Alan Parsons Project

Uitvaartmuziek moeder

Afscheid nemen van je moeder is één van de heftigste gebeurtenissen in je leven. Een liedje tijdens de uitvaart ten gehore brengen die het missen van je moeder verwoordt, is vaak heel troostrijk.
Vijf voorbeelden van liedjes die passen bij de crematie of begrafenis van moeder:

 

Mama
Spice Girls

Geen kind meer
Karin Bloemen

De vlieger
André Hazes

Mama, waar ben je nou?
Kinderen voor kinderen

Mama
Il Divo

Uitvaartmuziek vader

Stoere vaders, gevoelige vaders, gesloten vaders of grappige vaders. Als je op zoek bent naar een liedje passend bij jouw vader, hebben we hier vijf suggesties:

 

Papa
Stef Bos

Papa can you hear me
Barbra Streisand

Gute nacht Freunde
Reinhard Mey

Dear father
Neil Diamond

Mijn vader is een ster
Kinderen voor kinderen

Uitvaartmuziek kind

Het overlijden van je kind is misschien wel het verdrietigste wat je in je leven kunt meemaken. Loslaten van wat zo dierbaar en eigen is. Liedjes die deze emoties verwoorden, kunnen heel troostend zijn om te laten horen tijdens de uitvaartdienst.
Vijf nummers die passen bij een uitvaart van een kind:

 

Tears in heaven
Eric Clapton

Zo stil
Bløf

 

Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald?
Herman van Veen

Toch hoor jij er altijd bij
Paul de Leeuw

Mijn meisje
Simone Kleinsma

Uitvaartwensen beschrijven

Heb je zelf al eens nagedacht over de muziek die je graag gedraaid wil hebben bij jouw eigen uitvaart? Ongetwijfeld heb je wel wat nummers in je hoofd. Zou het niet handig zijn om dit lijstje op papier te zetten? 

Het kan een drempel zijn om zo concreet na te denken over je uitvaart. De stap van ‘het zit in mijn hoofd’ naar het echt op papier zetten, is best groot. 

Je kunt al een hele opsomming van ideeën over het afscheid in je hoofd hebben: begraven of gecremeerd worden, de locatie, de invulling van de dienst, bepalen wie wat krijgt van jouw dierbare spulletjes…

Het kan je veel rust geven en houvast voor je nabestaanden als je je uitvaartwensen opschrijft. Laat de gedachte eens door je hoofd gaan: is het geen prettig idee om op die manier zelf de regie over je eigen afscheid te hebben? 

Je kunt je (muzikale) uitvaartwensen vastleggen op je eigen manier: een bestandje op de computer, een papiertje ergens in een la. Maar in hoeverre wordt dat gevonden als het ‘zover’ is? En hoe voorkom je dat je dingen over het hoofd ziet die je toch wel belangrijk vindt?

We hebben een Wensenboekje ontwikkeld, waarin alle aspecten rondom je laatste afscheid aan bod komen. Dus óók de muziek voor je uitvaart kun je daarin kwijt, maar tevens al je andere laatste wensen. 

Wensenboekje: Wensen voor mijn uitvaart

Laat je gegevens hieronder achter en wij sturen het
wensenboekje direct naar je mailbox.

Vermeer Uitvaartzorg

Alles voor een goed afscheid

Dag en nacht bereikbaar

Bel
24/7 beschikbaar

Vrijblijvend
kennismaken

Stuur ons
een email