Veelgestelde vragen over de uitvaart met het antwoord

Wat moet ik doen als er iemand is overleden?

Bel een arts – meestal is dat de huisarts – om het overlijden formeel vast te laten stellen. Waarschuw de naaste familieleden of vrienden. Bel Vermeer Uitvaartzorg. Verzamel alvast de noodzakelijke papieren: trouwboekje, paspoort of id-kaart en leg kleding klaar voor de overledene.

Ik ben verzekerd bij een maatschappij die ook de uitvaart doet, heb ik nog keuze?

Ja, u kunt altijd zelf kiezen wie de uitvaart, begrafenis of crematie verzorgt. Dat geldt ook als u verzekerd bent bij een van de grote drie: Dela, Yarden en Monuta. Deze maatschappijen hebben zelf een afdeling Uitvaarten, maar die werkt vaak vanuit een centraal kantoor ‘ver weg’ en is daardoor minder betrokken. Vermeer Uitvaartzorg regelt zelf met de verzekering haar vergoeding, dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Als u dat prettig vindt, maken we graag vrijblijvend een berekening voor u.

Wat kost een uitvaart?

Globaal kost een uitvaart tussen vijf- en tienduizend euro. (Een sobere uitvaart kan al vanaf tweeduizend euro, maar veel mensen kiezen voor een uitgebreidere uitvaart.) Bij die gemiddelde prijs is inbegrepen: het verzorgen van de overledene, opbaren, kist of lijkwade, rouwkaarten, vervoer overledene naar uitvaartcentrum, uitvaartceremonie, dragers, afsluiting, gemeentelijke rechten en leges. Het werk van de uitvaartverzorger is wel bij de prijs inbegrepen, een gedenksteen of plek in een gedenkmuur niet. Dan zijn er nog heel veel extra’s mogelijk zoals volgauto’s, een koets, een professionele spreker, een fotograaf, live muziek, een koffietafel na afloop en klokken luiden. Met het uitvaartplan van ons kunt u eenvoudig berekenen wat uw wensen kosten. Slaat u uw wensen op in het uitvaartplan dan kunt u aantrekkelijke korting opbouwen.

We willen de overledene graag zelf verzorgen, kan dat?

Natuurlijk. Zelf de overledene afleggen en verzorgen, kan een deel zijn van het afscheid. Van ons krijgt u daarvoor alle ruimte. Als u het goed vindt dat we er bij aanwezig zijn, helpen we graag met praktische tips over aanpak, kleding en verzorging. Veel nabestaanden laten overigens het verzorgen aan ons over en komen zo nu en dan even kijken. Ook dat vinden we prima. Wij bieden onze deskundigheid aan, het is aan de nabestaanden op welke manier zij die willen gebruiken.

Waar vind ik een mooi gedicht of mooie muziek voor op de uitvaart?

Er is heel veel te vinden op internet. Zoek naar uitvaartgedichten of gelegenheidsgedichten via Google of een van de andere zoekmachines. Toon Hermans, Toon Telligen, Gerrit Achterberg zijn veel geziene namen. Voor muziek geldt hetzelfde, er is zoveel mooie muziek en het is zo smaakgebonden dat een goed advies bijna niet te geven is. Alles mag tegenwoordig, zeker als de tekst of de muziek een relatie heeft met de overledene. Begin met inspiratie opdoen in de boekenkast van de overledene, noteer de namen van de auteurs en zoek daarop verder. Hetzelfde geldt voor de muziek. Informeer wel van te voren wat het muzieksysteem van de uitvaartlocatie aankan (cd, usb, mp3, vanaf mobiel).

Mag ik ook zonder kist begraven worden?

Ja. Een kist is niet verplicht. Volgens de wet moet het lichaam volledig omhuld worden door vergankelijk materiaal. Een rieten mand of een lijkwade van stof mogen dus ook. Sommige begraafplaatsen en crematoria hebben eigen aanvullende regels, daarom ondersteunen we u graag bij uw keuze.

Wat is milieuvriendelijker, begraven of cremeren?

Daar is veel discussie over en de uitkomst hangt sterk af van de normen die gebruikt worden. Begraven vraagt relatief veel plek, cremeren vraagt evenveel energie als een week lang een huis verwarmen. In beide gevallen komen vervuilende stoffen in het milieu terecht via het grondwater of via de lucht. Voor zover nu bekend maakt het voor het milieu weinig verschil. Uw persoonlijke voorkeur geeft daarom de doorslag.

Waarom waarschuw ik na een overlijden een uitvaartverzorger?

Na een overlijden is er veel te doen en te regelen. Allereerst moet de overledene verzorgd worden en op een passende manier worden opgebaard. Ook is het verstandig al direct een datum af te spreken voor de uitvaart, te kiezen voor begraven of cremeren en in grote lijnen de uitvaart te bespreken. De uitvaartverzorger weet welke mogelijkheden er zijn en helpt u om de juiste keuzes te maken. Over het algemeen is het verstandig om een uitvaartverzorger te bellen, direct nadat de arts is vertrokken.

Is het gek om foto's of een video te maken van een uitvaart?

Foto’s of een video maken van een uitvaart wordt steeds gewoner. Neem als het even kan een professionele fotograaf met goede apparatuur. Vaak is de ceremonie binnen. Zonder flits mislukken de foto’s dan al snel, met flits is het erg storend. Een professionele fotograaf beschikt over de juiste apparatuur en over heeft voldoende ervaring om niet-storend aanwezig te zijn. Zo nodig hebben wij een goed adres voor u.

Welke documenten zijn er nodig om een uitvaart te regelen?

  • twee verklaringen van de arts (A-verklaring met naam overledene, plus geboorte- en overlijdensdatum; B-verklaring met oorzaak van het overlijden
  • een trouwboekje, identiteitsbewijs of paspoort voor de aangifte van overlijden
  • de verzekeringspapieren
  • eventuele wensen van de overledene
  • verklaring van erfrecht. In bepaalde situaties nodig om de uitvaartverzekering te laten uitkeren

Meestal doet de uitvaartverzorger de aangifte bij de burgerlijke stand en regelt hij ook andere noodzakelijke procedures. Na de aangifte worden andere instanties automatisch op de hoogte gesteld.

Wat zijn de wettelijke eisen als iemand overleden is?

De belangrijkste regels waar iedereen mee te maken krijgt zijn:

  • begraven of cremeren mag pas na 36 uur
  • begraven of cremeren moet binnen zes werkdagen
  • begraven of cremeren moet op een begraafplaats/crematorium

Deze regels komen uit de Wet op de lijkbezorging en het Besluit op de lijkbezorging. Voor iedere afwijking is toestemming nodig van de burgemeester en/of van de officier van justitie. Er zijn nog wat aanvullende regels, maar die zijn pas later van belang.

Ik wil mijn eigen uitvaart regelen, hoe doe ik dat?

U kunt een wensenlijst maken waarop de belangrijkste wensen duidelijk beschreven staan en dat document bij uw verzekeringspapieren bewaren. Verstandig om vast te leggen zijn uw keuzes als het gaat om: begraven of cremeren, thuis opbaren of in een rouwcentrum, type kist of lijkwade, rouwkaarten, soort uitvaart (kerkelijk, neutraal, ingetogen, uitbundig), locatie herdenkingsceremonie, is er (live)muziek en welke dan, eventuele sprekers, condoleance-mogelijkheden, begraafplaats of gedenkplaats, grafmonument. Het kan handig zijn om de verschillende keuzes te maken in overleg met Vermeer Uitvaartzorg. We doen dat graag en we hebben ervaring met alle aspecten van een uitvaart, begrafenis of crematie.

Hoe zit het bij een niet-natuurlijke dood of bij een ongeval?

In zo’n geval wordt er vanzelfsprekend altijd een arts gebeld en meestal ook de politie. Die regelen dat er zo nodig forensisch onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van het overlijden. De uitvaart kan pas geregeld worden als er een Verklaring van geen bezwaar is afgeven door de officier van Justitie.

Bereken

Met onze speciale service berekent u snel en eenvoudig de kosten van een uitvaart.

Doe de test

Hoe heb ik mijn uitvaart eigenlijk geregeld? Weten mijn kinderen wel wat ik wil Wat kost het? Doe de test en weet binnen 5 minuten hoe u er voor staat.

Eén telefoontje en Peter kwam

In een omgeving waar ik niet bekend ben overleed onze moeder. Gelukkig had mijn broer al eens te maken gehad met Peter. Eén telefoontje en Peter kwam. Alles geregeld zoals wij wilden. Het was een uitvaart in de nagedachtenis van onze moeder tot in de punten verzorgd. Dank je Peter voor de goede zorgen

Anna Nijks, Nieuw-Amsterdam / Emmen

Gemoedelijk en vertrouwd

Zoals overlegd wilden we een zeer eenvoudige besloten uitvaart waarbij onze moeder van 94 jaar opgebaard werd in haar eigen appartement in zorginstelling Holtingerhof en een besloten condoleance bij ons thuis op de ochtend voor de crematie. Alles is hiervoor door jouw perfect geregeld. Onze wensen zijn perfect uitgevoerd en willen je hiervoor bedanken. Het overleg en contact met jouw was gemoedelijk en vertrouwd.

Jan Abcouwer, Erm / Emmen

Tot in de puntjes geregeld, niets opdringend.

Als ouders kregen we te maken met de plotselinge dood van onze oudste zoon, veel te jong nog. Zelf had hij zijn wensen t.a.v. zijn begrafenis in grote lijnen op papier gezet. Omdat hij getrouwd was had je met twee families te maken. Dat was soms complex. Van beide families, echtgenote en ouders en broers, kwamen de gedachten en ideeën om te komen tot een waardig afscheid. Een begrafenisondernemer die dat aan kan en alles tot in de puntjes weet te regelen op de juiste tijden, behoort voor ons tot de besten. Altijd was Peter bereikbaar, gaf gevraagd en ongevraagd advies, hield rekening met de gevoelens van de nabestaanden, overlegde als het misschien anders uitkwam of duurder zou uitvallen. Peter drong geen mening op, hield alleen de mogelijkheden voor. Wilden we zelf iets regelen dan was dat altijd goed. Waar wij hulp nodig hadden, nam Peter ons de zorgen uit handen. Door de inzet van Peter is de droeve dag goed verlopen en dat was een troost op zich.

Fam. H, Bellingwolde / Veelerveen

We kijken met warmte op een moeilijke periode terug

Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht 3 dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dat op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte op een moeilijke periode terug mede dank zij jouw inbreng. Bedankt!

Connie Jager, Castricum / Haren

Geheel naar de wensen van de naaste familie uitmuntend voorbereid.

Toen mijn vrouw op 83 jarige leeftijd na 12 jaar de ziekte van Alzheimer te hebben gehad, overleed, besloten wij in een kleine en besloten kring afscheid van haar te nemen in het crematorium te Zwolle. De laatste jaren was er al sprake van een langgerekt afscheid omdat zij stukje bij beetje het kontakt met de wereld verloor. Uiteindelijk herkende ze niets en niemand meer. Gezeten rondom haar kist hebben we volop herinneringen aan haar opgehaald. Hierdoor stond niet meer de zieke echtgenote, moeder en grootmoeder centraal doch vooral de mooie, krachtige en lieve vrouw, die we allemaal nog kennen en voor altijd in onze herinnering zal voortleven. Deze bijzondere bijeenkomst heeft ons allen veel voldoening gegeven als zijnde zeer passend voor die gebeurtenis. De heer Vermeer heeft het geheel naar de wensen van de naaste familie uitmuntend voorbereid. Ook de nodige contacten met overheid en instanties heeft hij verzorgd om op de dag zelf vanuit de achtergrond de bijeenkomst te begeleiden. We zijn hem dank verschuldigd voor de wijze waarop hij zijn taak vervulde en kunnen hem ten volle aanraden als begrafenisondernemer. Wij wensen hem nog veel succes toe!

Jan Breeschoten, Zwolle

Ontroerend en mooi

Bedankt voor de goede adviezen en de persoonlijke noot die we aan de begrafenis van onze moeder en schoonmoeder konden geven, was ontroerend en mooi. Het was fijn dat er iemand mee dacht die er ook verstand van heeft en er voor zorgde dat dingen geregeld werden. Dit alles naar wens van de familie.

Jeroen Verkade, Emlichheim / Coevorden

De respectvolle en zorgzame begeleiding van Peter Vermeer heeft veel voor mij betekend.

Ondanks het enorme verdriet, denk ik met een goed gevoel terug aan de week na het overlijden van mijn lieve man Ko, Met name de respectvolle en zorgzame begeleiding van Peter Vermeer, bij het balsemen en thuis opbaren van Ko heeft veel voor mij betekend. Hierdoor hebben ikzelf, familie, vrienden, kennissen en buren, 4 dagen in een vertrouwde omgeving, bij Ko kunnen zitten en rustig afscheid van hem kunnen nemen.

Magda Savonije

Met gevoel en medeleven

Ik werd op een rustige en fijne wijze door Peter Vermeer begeleid na het overlijden van mijn man Et. Peter luisterde goed. Hierdoor konden wij samen een passende uitvaartkist kiezen en een mooie en persoonlijke rouwkaart ontwerpen waar de hobbies van Et op creatieve wijze in werden verwerkt. Peter en zijn collega's vormen een goed team dat op een respectvolle wijze, en met gevoel en medeleven, onze wensen uitvoerden. Kortom alles keurig verzorgd. Ondanks de trieste gebeurtenis laat de uitvaart een goede herinnering achter.

Erna, Nieuw-Amsterdam

Professioneel en naar onze volle tevredenheid

De uitvaart van onze vader en schoonvader, Hr. G.H. Lohman, is door Peter Vermeer op een professionele manier en naar onze volle tevredenheid geregeld. De rust die hij met zich meebracht deed ons goed op een moment van stress die er na een overlijden ontstaat. Onze wensen werden uitstekend ingevuld en aangevuld, wij zijn hem daar erkentelijk voor.

Karin Lohman en Arno de Man, Dwingeloo / Hoogeveen

Precies zoals we het graag wilden

Bedankt voor alle hulp die je ons hebt gegeven. Het is precies gegaan zoals we het graag wilden.

Willy van der Zee, Wachtum / Dalen

We hebben als familie erg veel ondersteuning gehad.

We hebben van Peter als familie erg veel ondersteuning tijdens de uitvaart gehad. Rust en controle. Het zijn sterke persoonlijke kenmerken, waarmee we de laatste eer aan mam en oma hebben kunnen brengen zoals wij dat graag wilden.

Hans Kimmann, Odoornerveen / Coevorden

Wij zijn op een hele menselijke en betrokken wijze geholpen

Peter was voor ons een hele rustige, menselijke, vriendelijke en betrokken deskundige die ons na het overlijden van onze moeder van 99 jaar heel goed terzijde heeft gestaan. We kregen door hem de kans om de uitvaart op onze eigen manier, in de stijl zoals onze moeder het graag gewild zou hebben, te beleven. Vooral ook omdat Peter met ons meedacht! Peter is op deze momenten een rustpunt! Nogmaals bedankt.

Tiny Jansen, Emmen

Bedankt voor je liefdevolle ondersteuning

Peter, Heel graag wil ik je persoonlijk bedanken voor je liefdevolle ondersteuning en bejegening na het overlijden van mijn moeder (jou oma en omi van je kinderen). De dagen voorafgaande aan haar begrafenis waarop alles geregeld moest worden, kon er blindelings gerekend worden op jou integriteit en deskundigheid. Vanuit de reacties die ik na afloop van de "dankdienst" en begrafenis heb gekregen blijkt dat je het op een zeer bekwame maar ook op "menselijke" wijze hebt gedaan! Daarom nogmaals bedankt!

Tineke Hobers, Emmercompascuum

Laatste route in de VW Kever met aanhanger

Als een enorme keverliefhebber wilde mijn vader op zijn laatste route vervoerd worden in de kever met aanhanger. Zo kwamen we bij Vermeer Uitvaartzorg terecht, een uitvaartcentrum dat voor ons niet bepaald naast de deur is. Tot blijdschap van mijn vader bleek alles mogelijk te zijn. De eerlijke en open gesprekken hierover heeft ons doen besluiten toen het moment daar was, om Peter te vragen ons te begeleiden met het regelen van het afscheid van mijn vader. Peter, we willen je bedanken voor je persoonlijke, prettige en respectvolle wijze waarop je met iedereen bent omgegaan en ons geholpen hebt om mijn vader een eenvoudige, stijlvolle uitvaart te geven zoals hij die wenste.

Edith Veer, Amersfoort

Jouw kalmte en aanwezigheid hebben mij heel erg geholpen.

Peter Vermeer heeft de begrafenis van onze moeder perfect verzorgd. Persoonlijk & online contact hebben gezorgd voor een mooie maar ingetogen uitvaart in Hallum. Afstanden waren voor Peter geen probleem en Peter was voor mij altijd bereikbaar. Dank voor alles en de rouwkaart & liturgie in het bijzonder welke met jouw deskundige adviezen heel erg mooi geworden zijn.

Henk van Houten, Waddinxveen / Emmen

Goede begeleiding en adviezen

"Peter Vermeer heeft ons goed begeleid en heeft goede adviesen gegegeven waar wij zeer tevreden over waren en zijn".

Martijn Booij, Nieuw Amsterdam

Ook na de uitvaart konden we met al onze vragen bij je terecht

"Na het overlijden van Corrie was je er altijd voor ons. Je hebt alles verzorgd zoals wij wilden. Ook na de uitvaartplechtigheid konden we met al onze vragen bij je terecht".

Dirk Nijboer, Nieuw Amsterdam / Emmen.

Peter je hebt alles bijzonder bij elkaar weten te brengen

Hartelijk dank voor je bijdrage aan deze voor de familie zware dag met veel vragen. Door de wijze waarop je je ingezet hebt is de dag erg mooi en ondanks het verdriet feestelijk verlopen. Er was veel ruimte voor eigen inbreng, alle organisatie verliep vlot en alles stond in het teken van een bijzonder persoon die we de laatste eer bewezen. Peter je hebt alles bijzonder bij elkaar weten te brengen. Dank voor je contacten. Nogmaals, namens de familie onze complimenten. Max Vermeulen

Max Vermeulen, Vlagtwedde / Winschoten Reiderwold

Een betrouwbare, discrete en oprechte uitvaartondernemer

"Als een geliefde overleden is, is het al moeilijk genoeg. Een betrouwbare, discrete, oprechte uitvaartondernemer, is dan ook van groot belang. Peter Vermeer is een uitvaartleider van deze tijd, persoonlijk, betrokken zowel tijdens de voorbereiding van de uitvaart, als daarna. Voor ons heeft Peter veel betekent. Wij zijn uiterst tevreden!!"

Gerda Hees, Wedde / Bellingwedde

Een mooie eervolle begrafenis

Hallo Peter, ik wil je hartelijk bedanken voor wat je voor ons heb betekent na het overlijden van mijn Man,Vader en Opa. Door jou inzet is het een mooie eervolle begrafenis geweest. Je was er altijd voor ons, het was je nooit te veel. Peter nogmaals bedankt voor je warmte en geduld.

Joke, Emmen

Rust en professionaliteit

Peter Vermeer straalt rust en professionaliteit uit en is altijd bereikbaar. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen en op de achtergrond wordt er meegedacht en advies en handreikingen gegeven, indien nodig. Alle zorg wordt netjes en efficiënt uitgevoerd, nadat er voldoende tijd genomen is voor overleg.

Christien van Os, Erica

Enorm geholpen

"We kijken met een, naar omstandigheden, goed gevoel terug op de begrafenis van onze (schoon) vader. Het regelen van een begrafenis is iets waar we nog geen eerdere ervaring mee hadden. Nooit verwacht dat er zoveel op je af kon komen. Peter heeft onsin die periode enorm geholpen en zijn inzet, rust en geduld draagt zeker bij aan het positieve gevoel achteraf. Hij stelde de juiste vragen, heeft ons geholpen om overzicht te scheppen in alle regelzaken en beslissingen die genomen moesten worden, geadviseerd en geholpen de juiste keuzes te maken. Hij sloot goed aan bij onze wensen en mogelijkheden en had een persoonlijke aanpak. Wij waren in de gelegenheid om op voorhand verschillende uitvaartverzorgers te vergelijken. Peter heeft ons ook als enige heel gespecificeerd kunnen/willen aangeven waar alle kosten naartoe gingen, zodat we ook hier goede keuzes in hebben kunnen maken. Hij heeft zeer zeker aan onze verwachtingen voldaan. Een uitvaart is iets wat je niet kan overdoen. We hopen dan ook dat we mensen die misschien minder tijd hebben om te vergelijken, door deze "recensie" kunnen helpen in hun keuze".

Martijn de Boer; Hoogeveen / Fluitenberg

Stijlvol en integer

"Je hebt de uitvaart van mijn vrouw stijlvol en integer verzorgd. Ondanks dat het een uitvaartceremonie in kleine kring was, was het een mooie afscheidsdienst. Het klinkt misschien wat raar in deze contex maar het was geweldig".

Klaas Booij, Nieuw Amsterdam / Emmen.

Goed oog voor wat er nodig is

"Een uitvaartverzorger waar wij, Natuurbegraafplaats Hillig Meer, graag mee samenwerken. Betrokken, oprecht, prettig in omgang en een goed oog voor wat er nodig is. En niet onbelangrijk, gevoel voor een duurzame en verantwoorde manier van begraven".

Chris Schreve, Eext. , Directeur Natuurbegraafplaats Hilligmeer

Zeer sereen en zuiver

Wij, moeder en grootouders, werden geconfronteerd met het plotselinge overlijden van onze achtjarige (klein)dochter door een afschuwelijk ongeval. Via Slachtofferhulp kwamen wij in contact met Peter. Wij begrepen dat hij ervaring had in het verzorgen van kinderuitvaarten en contacten heeft met een spreekster die gespecialiseerd is in het leiden van diensten gericht op kinderen. De plechtigheid was dan ook zeer sereen en zuiver, waarbij de klasgenoten van onze kleindochter en de keuze van haar favoriete liedjes een belangrijk plaats innamen. In deze voor ons traumatische periode tot aan de begrafenis hebben wij Peter leren kennen als een uitvaartondernemer die zeer zorgvuldig, zonder iets op te dringen en rekening houdend met de gevoelens van de families, het geheel uitstekend heeft gecoördineerd en de rust zelve bleef. Altijd was hij bereikbaar en welwillend voor aanpassingen in de kostenbegroting. Niets dan lof! Via Google+

Wim Jonkman, Hoogeveen

Heel prettig persoonlijk contact, soepel en prima geregeld.

Prima geregeld door Peter Vermeer. Alles liep soepel, persoonlijk contact heel prettig. Hij is heel duidelijk in zijn uitleg hoe dingen gaan en geregeld gaan worden. Peter bedankt voor je begeleiding van de waardige uitvaart.

Tonnie Nijks,  Nieuw-Amsterdam / Coevorden

Alles heel keurig en rustig verlopen

Peter heeft voor ons de begrafenis uitstekend geregeld . Het overlijden van mijn vader gebeurde zeer snel en in zo'n situatie is het fijn als een persoon als Peter Vermeer er is. Begeleid je goed geeft zonodig ook advies en spreekt ook uit ervaring. Voor deze laatste reis van mijn vader is alles heel keurig en rustig verlopen. Dank je wel Peter. Namens

Ina en Ton Tuk-Verbeek en familie

Het geeft rust al dingen geregeld te hebben

Het was fijn, in een prettige sfeer, voorlichting te krijgen over verschillende mogelijkheden van begraven en de kosten die dit met zich meebrengt! We hopen het nog lang niet nodig te hebben, maar het geeft een stuk rust, al dingen geregeld te hebben en het ontlast ook onze kinderen. Hartelijk dank!

Elisa Mulder, Klazienaveen

Fijne menselijke begeleiding

Wij danken Peter voor zijn inzet deskundigheid en fijne menselijke begeleiding in de breedste zin van het woord, voor en tijdens de crematieplechtigheid van onze moeder.

W. Schuurman, Stieltjeskanaal / Coevorden

De klik die er gelijk was en zijn vertrouwde uitstraling werden bevestigd tijdens de uitvaart

Mijn man en ik konden samen alles regelen omdat we wisten dat hij ongeneeslijk ziek was. Vermeer Uitvaartzorg was een van de uitvaartverzorgers die we hadden benaderd, en Peter sprak ons het meeste aan. De klik die er gelijk was en zijn vertrouwde uitstraling. In de maanden die we hadden voordat mijn man overleed stond hij altijd voor ons klaar als wij weer eens wat met hem te bespreken hadden. Nadat mijn man overleed is dat gevoel alleen maar sterker geworden en kon ik er op vertrouwen dat als ik het even niet wist Peter voor mij de juiste beslissing nam. Heb zeker dank zij hem een mooi afscheid gehad.

Harmke Bik, Hardenberg 

Eerlijk en open

"Eerlijk, open. Je biedt de mensen veel aan. Ook dingen die de meeste mensen niet weten en ook vaak niet aangeboden wordt. De mogelijkheden die er zijn van thuisopbaring, kleding, kisten, waden".

Anoniem via website

Mijn vader heeft een bijzondere, persoonlijke uitvaart gekregen

Dankzij Vermeer Uitvaartzorg heeft mijn vader een bijzondere, persoonlijke uitvaart gekregen. Bedankt Peter wat je voor mij, mijn moeder, mijn kinderen, man en vooral mijn vader gedaan hebt. Peter kan goed luisteren naar de wensen, bespreekt in duidelijke taal wat daarin de mogelijkheden zijn. Peter heeft goede handvaten gegeven zodat ik terug kan kijken op een mooie waardige uitvaart. Hij nam alle tijd voor ons. Ik kan iedereen Vermeer uitvaartzorg aanbevelen.

Sandra Brongers, Emmen

Correct, vlot, duidelijk en overzichtelijk

Correct, vlot, duidelijk en overzichtelijk. Peter is een plezierige persoonlijkheid, hij adviseert en helpt op een correcte wijze. Mede dankzij Peter is het een mooi afscheid geworden.

Helgo & Bo Beurkens, Emmen

Betrokken, professioneel en zeer correct.

Betrokken, professioneel en zeer correct, zo hebben wij Peter mogen ervaren. Een uitvaart regelen doe je gelukkig maar zelden. echter op het moment dat het je overkomt, is de juiste ondersteuning van groot belang. Peter, nogmaals bedankt voor alle goede zorgen. Wij kijken als familie terug op een hele mooie dienst, die mede door jouw inzet tot een fijn afscheid heeft geleid. Familie Groothuis

Karel Groothuis, Coevorden / Emlichheim

Een betrouwbare ruimdenkende persoonlijke steun

Onverwachts werden wij geconfronteerd met het overlijden van mijn moeders lieve levenspartner en onze liefdevolle vader en opa. Om op een passende en persoonlijke manier afscheid te nemen kwamen allerlei zaken op ons pad waar we niet eerder mee geconfronteerd werden. In zo’n hectische periode is het fijn om terug te kunnen vallen op een betrokken deskundige in de Uitvaartzorg. Peter dacht met ons mee hoe we onze ideeën vorm konden geven en stond daarbij open voor onze niet gangbare wensen. “Het is jullie afscheid” stond zeker centraal in zijn begeleiding. Peter was vriendelijk, geduldig en bovenal een betrouwbare, ruimdenkende en persoonlijke steun. Verder was het erg prettig om te merken dat de steun niet eindigde na de uitvaart, maar dat er ook aandacht is voor nazorg. Al met al kijken wij zeer tevreden terug op de begeleiding van Peter rond de uitvaart. We hebben de kans gekregen om het afscheid vorm te geven zoals wij dat passend vonden. Via Google+

Rian Holman

Ondernam direct de noodzakelijke acties

Toen ik werd gebeld dat mijn vader was overleden heb ik gebeld met Peter Vermeer om te informeren naar de mogelijkheden voor de crematie van mijn vader. Hij woonde in Assen. Mijn woonplaats is Vlaardingen. Hij ondernam direct de noodzakelijke acties en dat gaf mij meteen een goed gevoel. Dankzij zijn kennis, begrip en toewijding kan ik terugzien op een waardige afscheid van mijn vader. Alles wat op afstand geregeld moest worden heeft hij gedaan zoals wij hadden afgesproken. De persoonlijke benadering hebben wij bijzonder gewaardeerd. Beste Peter, nogmaals bedankt voor alle steun. Met vriendelijke groet, Fred van Raamsdonk.

Fred van Raamsdonk, Assen / Vlaardingen

We konden je altijd bellen.

"We konden je altijd bellen, je hebt ons echt goed geholpen met de dingen waar we geen raad mee wisten".

Zwaantje de Jonge, Nieuw Amsterdam / Emmen.

De prettige, rustige benadering van Peter maakte dat alles bespreekbaar was.

Een overlijden komt niet altijd geheel onverwacht. Toch blijken er altijd zaken te zijn waar je niet aan gedacht hebt. De prettige, rustige benadering van Peter maakte dat alles bespreekbaar was. De wens thuis opgebaard te worden vormde geen enkel probleem en was erg waardevol. In onderhandelingen met derden was hij een grote steun in deze moeilijke periode. Peter denkt creatief mee bij het vinden van oplossingen in onverwachte situaties.

Loes van Berkel Bossenbroek, Schoonebeek