Tijdens de uitvaart

De plaats voor het afscheid, muziek, gedichten, anekdotes of foto’s, er zijn veel dingen die een rol spelen om van het laatste afscheid een bijzondere herinnering te maken, die nabestaanden later troost geeft.

"Op een bepaald moment moet je accepteren dat sommige mensen in je hart, maar niet in je leven blijven"

Wat speelt een rol tijdens de uitvaart?

Uitvaartvervoer

Wij beschikken zelf over rouwauto’s van het merk Mercedes, maar wij kunnen via ons uitgebreide netwerk een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer aanbieden.

Dragers

Bij een uitvaart kan de overledene worden gedragen door nabestaanden of door professionele dragers. Het zelf dragen door familie en vrienden wordt vaak als indrukwekkend ervaren. Is dit niet mogelijk dan ondersteunen wij u met dragers. Wij hebben contact met dragersgilden van jonge mannen of vrouwen die extra stijl geven aan een uitvaart.

De locatie

Als u religieus bent, vindt de afscheidsdienst vaak plaats in de kerk. Speelt religie geen rol, dan kan een afscheid overal plaatsvinden, in een uitvaartcentrum, een dorpshuis, een horecagelegenheid of zelfs thuis. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en wensen voor de aankleding.

De plechtigheid

De plechtigheid kan helemaal naar wens worden ingevuld, bijvoorbeeld een uitbundige bijeenkomst met live-muziek en veel sprekers of misschien juist een sobere bijeenkomst met momenten van stilte om aan de overledene te denken. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Condoleance

Wilt u na de plechtigheid een bijeenkomst met koffie en cake? Dat kan, maar met een borrel en een bitterbal of een wijntje met tapas ook. Wij bespreken graag uw wensen.

Wilt u kennismaken met Peter Vermeer?

Wilt u weten wat u (nog) moet regelen voor uw uitvaart?