WereldLichtjesdag 2018 in Klazienaveen

By | Geen categorie | No Comments

Op zondagavond 9 december 2018 wordt in Klazienaveen WereldLichtjesDag georganiseerd. De organisatie ligt in handen van Mirjam Klaver, José Rozema en Niek Rozema.

Ter nagedachtenis

Elk jaar op de 2e zondag in december wordt over de hele wereld WereldLichtjesDag gehouden. Om 19.00 uur lokale tijd worden er kaarsjes gebrand, ter nagedachtenis van overleden kinderen. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoelang het geleden is. Sommigen herdenken een volwassen kind en anderen een heel jong kind. Er zijn mensen voor wie het verlies nog heel vers is en bij anderen is het soms al tientallen jaren geleden. De pijn en het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de mensen die hierbij aanwezig zijn.

Lint van licht

Vanaf 18.15 uur wordt er gestart met een wandeling vanaf het Oude Marktplein. Gezamenlijk lopen we naar de poort van de Algemene Begraafplaats aan het van Echtenskanaal NZ. Tijdens de wandeling vormen we een lint van licht. Neem jij ook een lichtje mee? Mocht je niet mee kunnen/willen lopen, dan kun je rechtstreeks naar de Algemene Begraafplaats gaan.

Iedereen is welkom!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je de volgende kanalen raadplegen:

Mogelijk gemaakt door

De volgende bedrijven maken het voor ons mogelijk WereldLichtjesDag Klazienaveen te organiseren:

  • Firma Zonlicht
  • Tromp&Roggen natuursteen Klazienaveen
  • Vermeer uitvaartzorg
  • Plus Fischer
  • Printrunners.nl
  • Lowland Groep
  • Alg.Begraafplaats Klazienaveen
  • Houthandel Bruins
  • SEVO
  • EOP Klazienaveen

Peter Vermeer: “Ik heb het mooiste vak van de wereld”

By | Nieuws | No Comments

Peter Vermeer: “Ik heb het mooiste vak van de wereld”

Op 1 oktober aanstaande bestaat mijn bedrijf 5 jaar en dat wil ik eigenlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Kun jij iets voor me betekenen?’ De vraag komt van Peter Vermeer. Natuurlijk reageer ik positief en terwijl we een afspraak inplannen denk ik aan hoe ik in hemelsnaam een leuk, vrolijk en boeiend artikel ga schrijven over een uitvaartondernemer. Waar ga ik het met hem over hebben? En hoe giet ik dit in een verhaal. Ik besluit om er blanco in te gaan en op de afgesproken tijd bel ik aan bij het kantoor aan huis van Vermeer Uitvaartzorg.

‘Welkom. Goed dat je er bent. Je drinkt koffie met een koekje toch?’ Een betere entree kon ik me niet wensen.

Peter, even heel eerlijk, wat verwacht je van me en wat is je doel?
Dennis, ik heb je uitgenodigd omdat ik je verhalen en schrijfstijl prettig vind om te lezen. Ik wil graag aandacht voor het vijf jarig bestaan van mijn bedrijf en jij krijgt de vrije hand om dit in tekst om te zetten.

Laten we dan maar beginnen bij het begin. Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Peter Vermeer, 39 jaar oud en ik ben zelfstandig uitvaartverzorger.

peter-vermeer-uitvaartverzorging-5-jaar-bestaan

Uitvaartondernemer Peter Vermeer uit Veenoord, Emmen

Van alle beroepen die er in de wereld zijn, waarom kies je dan voor het vak van uitvaartverzorger?
Die fascinatie kwam al op redelijk jonge leeftijd. Ik ben opgegroeid in het tuinbouwbedrijf van mijn ouders. Het lag voor de hand dat ik zou gaan werken in de agrarische sector. Toch was er al jong fascinatie voor het werk van een vriend van mijn ouders. Hij was uitvaartverzorger. Ik heb er altijd met bewondering naar gekeken. Toch kwam ik in eerste instantie bij de Rabobank terecht en heb daar jaren gewerkt. Ondanks de goede arbeidsvoorwaarden wist ik dat de bank niet mijn eindstation was en dat ik een ander doel had. En zo heb ik op een gegeven moment de knoop doorgehakt en ben ik gaan onderzoeken of ik dit werk wel zou kunnen. Want je kunt het willen, maar je moet er psychisch wel mee om kunnen gaan. Dus ik heb een vakinhoudelijke opleiding gevolgd en heb ruim een jaar stage gelopen bij een collega ondernemer. Vanaf dag één was ik verkocht en had ik gevonden wat ik zocht.

Wat trekt je dan aan in het vak?
Ik zie het als een voorrecht dat ik nabestaanden mag helpen om te gaan met het feit dat een dierbare is overleden. De verhalen die ik hoor, de dankbaarheid die mensen openlijk delen, het vaak samen met een nabestaande verzorgen van de overledene, het uitzoeken van de kaartjes, de kist, de muziek … de hele organisatie … het er op dat moment gewoon zijn voor de familie. Dat geeft mij heel veel voldoening. Het klinkt misschien raar, maar voor mij is dit het mooiste vak van de wereld.

Je bent nu vijf jaar als zelfstandig uitvaartverzorger actief. Wat onderscheidt je van de grote jongens in de markt?
Met alle respect voor de grote partijen, maar bij een zelfstandig uitvaartbedrijf zoals ik dat ben, kun je veel meer tijd en betrokkenheid stoppen in een uitvaart. Dat begint al op het moment van het melden van overlijden. In principe ga ik meteen naar de familie toe om kennis te maken, een luisterend oor te bieden en te inventariseren wat er allemaal geregeld moet worden. Het zal je misschien verbazen, maar het grootste gros van de overledenen hebben niets geregeld voor hun eigen uitvaart. Op één of andere manier rust er toch een taboe op. Men gaat pas zoeken naar een uitvaartverzorger op het moment dat iemand al overleden is. Met als gevolg dat de nabestaanden geen idee hebben hoe te handelen. Daarbij komt het feit dat een plotseling overlijden diverse emoties met zich mee brengt. Ik probeer in eerste instantie altijd voor rust en overzicht te zorgen. Dat maakt het voor iedereen makkelijker om emoties ook de ruimte en een plek te geven.

Wie zijn jou klanten en waar komen ze vandaan?
In principe kan iedereen mijn klant worden. Mijn werkgebied is grofweg een straal van een uur rijden rondom Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Door dit gebied beperkt te houden kan ik iedere melding de juiste zorg bieden.

Maar als ik een polis heb afgesloten bij een landelijke partij, verzorgen deze toch ook mijn uitvaart?
Dat is denk ik wel mijn grootste frustratie. De meeste mensen weten niet dat ze vrij zijn om te kiezen wie hen begeleidt in dit proces. De verzekering moet je los zien van de uitvaart. Je bouwt eigenlijk gewoon een spaarpotje op. En mocht je het nodig hebben, ben je vrij om te kiezen aan wie je het uit wilt geven. Dus mag je zelf kiezen wie de uitvaart verzorgt. Natuurlijk is het makkelijk om het door dezelfde partij te laten doen, maar verwacht daar geen extra service van. De service van de grote partijen heeft een prijskaart. Mijn service is gebaseerd op het streven naar de perfecte uitvaart voor de nabestaanden.

Ik zie dat je het meent en ik geloof je ook, maar jij moet ook geld verdienen.
Als ik werkte voor het geld, was ik echt wel bij mijn vorige werkgever gebleven. Bij de Rabobank was ik accountmanager en verdiende een veelvoud van mijn huidig opbrengsten. Geld is geen drijfveer. Ik heb bewust gekozen voor het vak en niet voor het geld.

Hoe ga je zelf om met het feit dat je dagelijks in aanraking komt met overleden mensen? Ik bedoel niet iedereen overlijdt netjes in zijn slaap.
Nee, dat klopt. En soms is het ook best hard hoor. Ik ben een gevoelige jongen en pink ook wel eens een traantje weg bij een film, maar als ik aan het werk ben, ben ik in staat om professionele afstand te nemen. Mijn persoonlijke emotie komt later pas. Zo heb ik een keer een uitvaart verzorgt voor een meisje van acht. Toen ik thuis kwam en mijn dochter zag schommelen brak ik wel. Dat zijn wel heftige momenten. Verder spreek ik met regelmaat af met een collega en bespreken we wat we zoals meemaken. Dat is eigenlijk onbewust zo gegroeid, maar dat is wel een hele prettige manier om van me af te praten. In mijn vakgebied is het wel logisch dat mijn vrouw niet elke avond zit te wachten op verhalen over mijn werk.

Wat is de toekomst van Vermeer Uitvaartzorg?
Goeie vraag. Ik ben nu vijf jaar bezig en zie nog genoeg potentieel voor mijn bedrijf. Maar als je vraagt waar het bedrijf over vijf of tien jaar staat heb ik geen idee. Misschien ben ik nog op deze manier bezig of wellicht met personeel. Dat vind ik eigenlijk ook helemaal niet belangrijk. Ik wil gewoon zo lang mogelijk goed werk leveren en de mensen helpen in het moeilijke proces rondom een uitvaart. Wat de toekomst dan brengt zien we dan vanzelf.

Is het verstandig om bij leven en gezondheid stil te staan bij het naderende einde?
Jazeker! Dat zou eigenlijk iedereen even een keer moeten doen. Plan gewoon een keer een avond in om met je naasten te praten over hoe je het later, als het ooit zover mocht zijn, zou willen hebben. Schrijf dat op en bewaar het ergens. Of leg het vast in een testament. Het zijn niet de meest mooie dingen om over te praten, maar je leert wel van elkaar hoe iedereen er tegenaan kijkt en wat hij of zij zou willen. En als mensen daar hulp of advies bij willen hebben kom ik langs. We beschrijven de wensen en maken meteen een duidelijke begroting van de kosten van de uitvaart. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat je alles goed hebt geregeld.

Hoe kunnen mensen je bereiken?
Op mijn website www.vermeeruitvaartzorg.nl staan alle contactgegevens en worden ook veel mogelijke vragen beantwoord. Voor persoonlijk contact is mijn telefoonnummer 0591 22 79 22 en mijn mailadres info@vermeeruitvaartzorg.nl.

(tekst D. Schomaker; foto W. Berkhout)

Gedenkavond Natuurbegraafplaats Hillig Meer

By | Nieuws | No Comments

Datum: donderdag 11 mei 2017 – 20:00 uur

Op donderdagavond 11 mei aanstaande zijn nabestaanden van harte welkom om samen met andere nabestaanden de overledenen te herdenken die begraven zijn op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. De mensen van Hillig Meer willen hier aandacht aan geven met muziek, woorden maar ook door samen stil te zijn…

Programma

20:00 uur verzamelen in de openlucht Boskapel
20:15 uur start bijeenkomst met woorden en muziek
21:00 uur stiltetocht over de begraafplaats
21:30 uur gelegenheid om na te praten in het ontvangsthuis

vanaf 19:00 uur is er gelegenheid tot inloop, grafbezoek en het plaatsen van bloemen in een gezamenlijk bloemstuk.

Bloemen in de Boskapel

Zoals u weet, zijn meegebrachte bloemen niet toegestaan op de natuurbegraafplaats. Maar bloemen bieden vaak troost voor nabestaanden en zijn een teken van liefde voor de overledene. Daarom willen we u graag de gelegenheid bieden om enige losse bloemen of bloeiende takken mee te brengen en deze samen met ons te verwerken in een groot gezamenlijk bloemstuk, voorafgaand aan de bijeenkomst.

Aanmelden

In verband met de organisatie van de avond wil de organisatie graag weten of u komt en met hoeveel personen. Zou u dit uiterlijk 5 mei willen laten weten? U kunt uw aanwezigheid aanmelden door het invullen van het formulier op de website of telefonisch via het nummer 0592-260944. Indien u zelf mindervalide bent of u neemt iemand mee die mindervalide is vernemen we dat graag, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Bereken

Met onze speciale service berekent u snel en eenvoudig de kosten van een uitvaart.

Doe de test

Hoe heb ik mijn uitvaart eigenlijk geregeld? Weten mijn kinderen wel wat ik wil Wat kost het? Doe de test en weet binnen 5 minuten hoe u er voor staat.

Enorm geholpen

"We kijken met een, naar omstandigheden, goed gevoel terug op de begrafenis van onze (schoon) vader. Het regelen van een begrafenis is iets waar we nog geen eerdere ervaring mee hadden. Nooit verwacht dat er zoveel op je af kon komen. Peter heeft onsin die periode enorm geholpen en zijn inzet, rust en geduld draagt zeker bij aan het positieve gevoel achteraf. Hij stelde de juiste vragen, heeft ons geholpen om overzicht te scheppen in alle regelzaken en beslissingen die genomen moesten worden, geadviseerd en geholpen de juiste keuzes te maken. Hij sloot goed aan bij onze wensen en mogelijkheden en had een persoonlijke aanpak. Wij waren in de gelegenheid om op voorhand verschillende uitvaartverzorgers te vergelijken. Peter heeft ons ook als enige heel gespecificeerd kunnen/willen aangeven waar alle kosten naartoe gingen, zodat we ook hier goede keuzes in hebben kunnen maken. Hij heeft zeer zeker aan onze verwachtingen voldaan. Een uitvaart is iets wat je niet kan overdoen. We hopen dan ook dat we mensen die misschien minder tijd hebben om te vergelijken, door deze "recensie" kunnen helpen in hun keuze".

Martijn de Boer; Hoogeveen / Fluitenberg

Ontroerend en mooi

Bedankt voor de goede adviezen en de persoonlijke noot die we aan de begrafenis van onze moeder en schoonmoeder konden geven, was ontroerend en mooi. Het was fijn dat er iemand mee dacht die er ook verstand van heeft en er voor zorgde dat dingen geregeld werden. Dit alles naar wens van de familie.

Jeroen Verkade, Emlichheim / Coevorden

Correct, vlot, duidelijk en overzichtelijk

Correct, vlot, duidelijk en overzichtelijk. Peter is een plezierige persoonlijkheid, hij adviseert en helpt op een correcte wijze. Mede dankzij Peter is het een mooi afscheid geworden.

Helgo & Bo Beurkens, Emmen

We kijken met warmte op een moeilijke periode terug

Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht 3 dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dat op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte op een moeilijke periode terug mede dank zij jouw inbreng. Bedankt!

Connie Jager, Castricum / Haren

Rustig en integer persoon die echt met je meedenkt.

Bij Vermeer Uitvaartzorg terecht gekomen via internet met als bewuste keuze een kleine en zelfstandige uitvaartonderneming. Op basis van gevoel en een heldere website voor Vermeer Uitvaartzorg gekozen. Peter Vermeer is een rustig en integer persoon die echt met je meedenkt. Hij begeleidt je uitstekend bij het maken van keuzes en hij bewaakt alle organisatorische zaken voor, tijdens en na de uitvaart, zodat je als nabestaande je volledig kan richten op wat echt belangrijk voor je is; een waardig afscheid van je dierbare. Beste Peter Vermeer, nogmaals onze bijzondere dank voor jouw diensten in moeilijke en verdrietige tijden

Matthijs Veldkamp / Emmen

Goed oog voor wat er nodig is

"Een uitvaartverzorger waar wij, Natuurbegraafplaats Hillig Meer, graag mee samenwerken. Betrokken, oprecht, prettig in omgang en een goed oog voor wat er nodig is. En niet onbelangrijk, gevoel voor een duurzame en verantwoorde manier van begraven".

Chris Schreve, Eext. , Directeur Natuurbegraafplaats Hilligmeer

We hebben als familie erg veel ondersteuning gehad.

We hebben van Peter als familie erg veel ondersteuning tijdens de uitvaart gehad. Rust en controle. Het zijn sterke persoonlijke kenmerken, waarmee we de laatste eer aan mam en oma hebben kunnen brengen zoals wij dat graag wilden.

Hans Kimmann, Odoornerveen / Coevorden

Ondernam direct de noodzakelijke acties

Toen ik werd gebeld dat mijn vader was overleden heb ik gebeld met Peter Vermeer om te informeren naar de mogelijkheden voor de crematie van mijn vader. Hij woonde in Assen. Mijn woonplaats is Vlaardingen. Hij ondernam direct de noodzakelijke acties en dat gaf mij meteen een goed gevoel. Dankzij zijn kennis, begrip en toewijding kan ik terugzien op een waardige afscheid van mijn vader. Alles wat op afstand geregeld moest worden heeft hij gedaan zoals wij hadden afgesproken. De persoonlijke benadering hebben wij bijzonder gewaardeerd. Beste Peter, nogmaals bedankt voor alle steun. Met vriendelijke groet, Fred van Raamsdonk.

Fred van Raamsdonk, Assen / Vlaardingen

Met gevoel en medeleven

Ik werd op een rustige en fijne wijze door Peter Vermeer begeleid na het overlijden van mijn man Et. Peter luisterde goed. Hierdoor konden wij samen een passende uitvaartkist kiezen en een mooie en persoonlijke rouwkaart ontwerpen waar de hobbies van Et op creatieve wijze in werden verwerkt. Peter en zijn collega's vormen een goed team dat op een respectvolle wijze, en met gevoel en medeleven, onze wensen uitvoerden. Kortom alles keurig verzorgd. Ondanks de trieste gebeurtenis laat de uitvaart een goede herinnering achter.

Erna, Nieuw-Amsterdam

Persoonlijk, meedenkend en met respect

Toen mijn vader kwam te overlijden, 3 maart J.l., zijn wij via via bij Vermeer uitvaartzorg gekomen. We waren opzoek naar een kleine uitvaartvereniging en vonden dat bij Vermeer uitvaart zorg. Heel persoonlijk, mee denkend en met een zeer prettige rustige manier van benadering en de uitvaart van m'n vader is zo geworden als we in gedachten hadden. Onze wensen werden met respect behandeld. En zeker zou ik Vermeer uitvaartzorg aanbevelen aan anderen.

Alexandra van Zeeland, Oosterhesselen

Ook na de uitvaart konden we met al onze vragen bij je terecht

"Na het overlijden van Corrie was je er altijd voor ons. Je hebt alles verzorgd zoals wij wilden. Ook na de uitvaartplechtigheid konden we met al onze vragen bij je terecht".

Dirk Nijboer, Nieuw Amsterdam / Emmen.

Een betrouwbare ruimdenkende persoonlijke steun

Onverwachts werden wij geconfronteerd met het overlijden van mijn moeders lieve levenspartner en onze liefdevolle vader en opa. Om op een passende en persoonlijke manier afscheid te nemen kwamen allerlei zaken op ons pad waar we niet eerder mee geconfronteerd werden. In zo’n hectische periode is het fijn om terug te kunnen vallen op een betrokken deskundige in de Uitvaartzorg. Peter dacht met ons mee hoe we onze ideeën vorm konden geven en stond daarbij open voor onze niet gangbare wensen. “Het is jullie afscheid” stond zeker centraal in zijn begeleiding. Peter was vriendelijk, geduldig en bovenal een betrouwbare, ruimdenkende en persoonlijke steun. Verder was het erg prettig om te merken dat de steun niet eindigde na de uitvaart, maar dat er ook aandacht is voor nazorg. Al met al kijken wij zeer tevreden terug op de begeleiding van Peter rond de uitvaart. We hebben de kans gekregen om het afscheid vorm te geven zoals wij dat passend vonden. Via Google+

Rian Holman

Heel prettig persoonlijk contact, soepel en prima geregeld.

Prima geregeld door Peter Vermeer. Alles liep soepel, persoonlijk contact heel prettig. Hij is heel duidelijk in zijn uitleg hoe dingen gaan en geregeld gaan worden. Peter bedankt voor je begeleiding van de waardige uitvaart.

Tonnie Nijks,  Nieuw-Amsterdam / Coevorden

Professionele uitvaartverzorger

Peter is een rustige en professionele uitvaartverzorger. Alle dank voor de uitvaart van ons pap.

Joke Karst, Klazienaveen

Een mooie eervolle begrafenis

Hallo Peter, ik wil je hartelijk bedanken voor wat je voor ons heb betekent na het overlijden van mijn Man,Vader en Opa. Door jou inzet is het een mooie eervolle begrafenis geweest. Je was er altijd voor ons, het was je nooit te veel. Peter nogmaals bedankt voor je warmte en geduld.

Joke, Emmen

Professioneel en naar onze volle tevredenheid

De uitvaart van onze vader en schoonvader, Hr. G.H. Lohman, is door Peter Vermeer op een professionele manier en naar onze volle tevredenheid geregeld. De rust die hij met zich meebracht deed ons goed op een moment van stress die er na een overlijden ontstaat. Onze wensen werden uitstekend ingevuld en aangevuld, wij zijn hem daar erkentelijk voor.

Karin Lohman en Arno de Man, Dwingeloo / Hoogeveen

Laatste route in de VW Kever met aanhanger

Als een enorme keverliefhebber wilde mijn vader op zijn laatste route vervoerd worden in de kever met aanhanger. Zo kwamen we bij Vermeer Uitvaartzorg terecht, een uitvaartcentrum dat voor ons niet bepaald naast de deur is. Tot blijdschap van mijn vader bleek alles mogelijk te zijn. De eerlijke en open gesprekken hierover heeft ons doen besluiten toen het moment daar was, om Peter te vragen ons te begeleiden met het regelen van het afscheid van mijn vader. Peter, we willen je bedanken voor je persoonlijke, prettige en respectvolle wijze waarop je met iedereen bent omgegaan en ons geholpen hebt om mijn vader een eenvoudige, stijlvolle uitvaart te geven zoals hij die wenste.

Edith Veer, Amersfoort

Goede begeleiding en adviezen

"Peter Vermeer heeft ons goed begeleid en heeft goede adviesen gegegeven waar wij zeer tevreden over waren en zijn".

Martijn Booij, Nieuw Amsterdam

op een bijzonder plezierige manier verzorgd

Peter Vermeer heeft de uitvaart van Tine op een bijzonder plezierige manier verzorgd. Hij was betrokken, en gaf heldere informatie. Dat maakte dit toch lastige proces een stukje eenvoudiger.

Hans en Beelke Brand / Oosterhesselen

Een betrouwbare, discrete en oprechte uitvaartondernemer

"Als een geliefde overleden is, is het al moeilijk genoeg. Een betrouwbare, discrete, oprechte uitvaartondernemer, is dan ook van groot belang. Peter Vermeer is een uitvaartleider van deze tijd, persoonlijk, betrokken zowel tijdens de voorbereiding van de uitvaart, als daarna. Voor ons heeft Peter veel betekent. Wij zijn uiterst tevreden!!"

Gerda Hees, Wedde / Bellingwedde

Het was mooier dan gedacht.

Toen mijn moeder plotseling overleed kwamen wij bij Peter Vermeer terecht. Wat heeft hij ons goed geholpen om mijn moeder een hele mooie begrafenis te geven. Het is zelfs nog mooier geworden dan ik had gedacht. Wij konden Peter altijd bereiken met onze vragen, voor tijdens en na de begrafenis. Ik ben Peter heel dankbaar voor wat hij voor ons en onze moeder heeft gedaan

Bianca Zwijnenburg, Erica / Emmen

Neemt de tijd en heeft goed onze wensen kunnen invullen

Peter denkt goed mee in de mogelijkheden die bij een afscheid kunnen. Neemt de tijd en heeft goed onze wensen kunnen invullen. Het afscheid is dan ook volledig naar de wens van Wim voltrokken. Annemarie Penner.

Annemarie Penner / Assen

Met gevoel

Onze vader Jacob is afgelopen maand overleden. Met 91 jaar, een respectabele leeftijd. We willen je bedanken voor de goede begeleiding en ondersteuning voorafgaand en tijdens de uitvaart. Jouw professionele aanpak, gevoel en rust waarderen wij enorm.
Anna & Bert Kreileman

Anna & Bert Kreileman, Coevorden / Ringe Dld.

Wij zijn op een hele menselijke en betrokken wijze geholpen

Peter was voor ons een hele rustige, menselijke, vriendelijke en betrokken deskundige die ons na het overlijden van onze moeder van 99 jaar heel goed terzijde heeft gestaan. We kregen door hem de kans om de uitvaart op onze eigen manier, in de stijl zoals onze moeder het graag gewild zou hebben, te beleven. Vooral ook omdat Peter met ons meedacht! Peter is op deze momenten een rustpunt! Nogmaals bedankt.

Tiny Jansen, Emmen

We konden je altijd bellen.

"We konden je altijd bellen, je hebt ons echt goed geholpen met de dingen waar we geen raad mee wisten".

Zwaantje de Jonge, Nieuw Amsterdam / Emmen.

Eén telefoontje en Peter kwam

In een omgeving waar ik niet bekend ben overleed onze moeder. Gelukkig had mijn broer al eens te maken gehad met Peter. Eén telefoontje en Peter kwam. Alles geregeld zoals wij wilden. Het was een uitvaart in de nagedachtenis van onze moeder tot in de punten verzorgd. Dank je Peter voor de goede zorgen

Anna Nijks, Nieuw-Amsterdam / Emmen

Betrokken, professioneel en zeer correct.

Betrokken, professioneel en zeer correct, zo hebben wij Peter mogen ervaren. Een uitvaart regelen doe je gelukkig maar zelden. echter op het moment dat het je overkomt, is de juiste ondersteuning van groot belang. Peter, nogmaals bedankt voor alle goede zorgen. Wij kijken als familie terug op een hele mooie dienst, die mede door jouw inzet tot een fijn afscheid heeft geleid. Familie Groothuis

Karel Groothuis, Coevorden / Emlichheim

Geheel naar de wensen van de naaste familie uitmuntend voorbereid.

Toen mijn vrouw op 83 jarige leeftijd na 12 jaar de ziekte van Alzheimer te hebben gehad, overleed, besloten wij in een kleine en besloten kring afscheid van haar te nemen in het crematorium te Zwolle. De laatste jaren was er al sprake van een langgerekt afscheid omdat zij stukje bij beetje het kontakt met de wereld verloor. Uiteindelijk herkende ze niets en niemand meer. Gezeten rondom haar kist hebben we volop herinneringen aan haar opgehaald. Hierdoor stond niet meer de zieke echtgenote, moeder en grootmoeder centraal doch vooral de mooie, krachtige en lieve vrouw, die we allemaal nog kennen en voor altijd in onze herinnering zal voortleven. Deze bijzondere bijeenkomst heeft ons allen veel voldoening gegeven als zijnde zeer passend voor die gebeurtenis. De heer Vermeer heeft het geheel naar de wensen van de naaste familie uitmuntend voorbereid. Ook de nodige contacten met overheid en instanties heeft hij verzorgd om op de dag zelf vanuit de achtergrond de bijeenkomst te begeleiden. We zijn hem dank verschuldigd voor de wijze waarop hij zijn taak vervulde en kunnen hem ten volle aanraden als begrafenisondernemer. Wij wensen hem nog veel succes toe!

Jan Breeschoten, Zwolle

Jouw kalmte en aanwezigheid hebben mij heel erg geholpen.

Peter Vermeer heeft de begrafenis van onze moeder perfect verzorgd. Persoonlijk & online contact hebben gezorgd voor een mooie maar ingetogen uitvaart in Hallum. Afstanden waren voor Peter geen probleem en Peter was voor mij altijd bereikbaar. Dank voor alles en de rouwkaart & liturgie in het bijzonder welke met jouw deskundige adviezen heel erg mooi geworden zijn.

Henk van Houten, Waddinxveen / Emmen

Het geeft rust al dingen geregeld te hebben

Het was fijn, in een prettige sfeer, voorlichting te krijgen over verschillende mogelijkheden van begraven en de kosten die dit met zich meebrengt! We hopen het nog lang niet nodig te hebben, maar het geeft een stuk rust, al dingen geregeld te hebben en het ontlast ook onze kinderen. Hartelijk dank!

Elisa Mulder, Klazienaveen

De respectvolle en zorgzame begeleiding van Peter Vermeer heeft veel voor mij betekend.

Ondanks het enorme verdriet, denk ik met een goed gevoel terug aan de week na het overlijden van mijn lieve man Ko, Met name de respectvolle en zorgzame begeleiding van Peter Vermeer, bij het balsemen en thuis opbaren van Ko heeft veel voor mij betekend. Hierdoor hebben ikzelf, familie, vrienden, kennissen en buren, 4 dagen in een vertrouwde omgeving, bij Ko kunnen zitten en rustig afscheid van hem kunnen nemen.

Magda Savonije

De klik die er gelijk was en zijn vertrouwde uitstraling werden bevestigd tijdens de uitvaart

Mijn man en ik konden samen alles regelen omdat we wisten dat hij ongeneeslijk ziek was. Vermeer Uitvaartzorg was een van de uitvaartverzorgers die we hadden benaderd, en Peter sprak ons het meeste aan. De klik die er gelijk was en zijn vertrouwde uitstraling. In de maanden die we hadden voordat mijn man overleed stond hij altijd voor ons klaar als wij weer eens wat met hem te bespreken hadden. Nadat mijn man overleed is dat gevoel alleen maar sterker geworden en kon ik er op vertrouwen dat als ik het even niet wist Peter voor mij de juiste beslissing nam. Heb zeker dank zij hem een mooi afscheid gehad.

Harmke Bik, Hardenberg 

Rust en professionaliteit

Peter Vermeer straalt rust en professionaliteit uit en is altijd bereikbaar. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen en op de achtergrond wordt er meegedacht en advies en handreikingen gegeven, indien nodig. Alle zorg wordt netjes en efficiënt uitgevoerd, nadat er voldoende tijd genomen is voor overleg.

Christien van Os, Erica

Eerlijk en open

"Eerlijk, open. Je biedt de mensen veel aan. Ook dingen die de meeste mensen niet weten en ook vaak niet aangeboden wordt. De mogelijkheden die er zijn van thuisopbaring, kleding, kisten, waden".

Anoniem via website

Alles heel keurig en rustig verlopen

Peter heeft voor ons de begrafenis uitstekend geregeld . Het overlijden van mijn vader gebeurde zeer snel en in zo'n situatie is het fijn als een persoon als Peter Vermeer er is. Begeleid je goed geeft zonodig ook advies en spreekt ook uit ervaring. Voor deze laatste reis van mijn vader is alles heel keurig en rustig verlopen. Dank je wel Peter. Namens

Ina en Ton Tuk-Verbeek en familie

Peter je hebt alles bijzonder bij elkaar weten te brengen

Hartelijk dank voor je bijdrage aan deze voor de familie zware dag met veel vragen. Door de wijze waarop je je ingezet hebt is de dag erg mooi en ondanks het verdriet feestelijk verlopen. Er was veel ruimte voor eigen inbreng, alle organisatie verliep vlot en alles stond in het teken van een bijzonder persoon die we de laatste eer bewezen. Peter je hebt alles bijzonder bij elkaar weten te brengen. Dank voor je contacten. Nogmaals, namens de familie onze complimenten. Max Vermeulen

Max Vermeulen, Vlagtwedde / Winschoten Reiderwold

Mijn vader heeft een bijzondere, persoonlijke uitvaart gekregen

Dankzij Vermeer Uitvaartzorg heeft mijn vader een bijzondere, persoonlijke uitvaart gekregen. Bedankt Peter wat je voor mij, mijn moeder, mijn kinderen, man en vooral mijn vader gedaan hebt. Peter kan goed luisteren naar de wensen, bespreekt in duidelijke taal wat daarin de mogelijkheden zijn. Peter heeft goede handvaten gegeven zodat ik terug kan kijken op een mooie waardige uitvaart. Hij nam alle tijd voor ons. Ik kan iedereen Vermeer uitvaartzorg aanbevelen.

Sandra Brongers, Emmen

De prettige, rustige benadering van Peter maakte dat alles bespreekbaar was.

Een overlijden komt niet altijd geheel onverwacht. Toch blijken er altijd zaken te zijn waar je niet aan gedacht hebt. De prettige, rustige benadering van Peter maakte dat alles bespreekbaar was. De wens thuis opgebaard te worden vormde geen enkel probleem en was erg waardevol. In onderhandelingen met derden was hij een grote steun in deze moeilijke periode. Peter denkt creatief mee bij het vinden van oplossingen in onverwachte situaties.

Loes van Berkel Bossenbroek, Schoonebeek

Betrokken, professioneel en tot in de puntjes verzorgd

De uitvaartverzorging en alles er om heen is tot in de puntjes verzorgd. Peter is betrokken en professioneel en voelde onze wensen heel goed aan. Direct na het moment van overlijden stond hij direct klaar en regelde meteen alles (dag en nacht bereikbaar). Wij willen Peter ontzettend bedanken voor zijn inzet en medeleven.

Mike Traag, Coevorden

Zeer sereen en zuiver

Wij, moeder en grootouders, werden geconfronteerd met het plotselinge overlijden van onze achtjarige (klein)dochter door een afschuwelijk ongeval. Via Slachtofferhulp kwamen wij in contact met Peter. Wij begrepen dat hij ervaring had in het verzorgen van kinderuitvaarten en contacten heeft met een spreekster die gespecialiseerd is in het leiden van diensten gericht op kinderen. De plechtigheid was dan ook zeer sereen en zuiver, waarbij de klasgenoten van onze kleindochter en de keuze van haar favoriete liedjes een belangrijk plaats innamen. In deze voor ons traumatische periode tot aan de begrafenis hebben wij Peter leren kennen als een uitvaartondernemer die zeer zorgvuldig, zonder iets op te dringen en rekening houdend met de gevoelens van de families, het geheel uitstekend heeft gecoördineerd en de rust zelve bleef. Altijd was hij bereikbaar en welwillend voor aanpassingen in de kostenbegroting. Niets dan lof! Via Google+

Wim Jonkman, Hoogeveen

Fijne menselijke begeleiding

Wij danken Peter voor zijn inzet deskundigheid en fijne menselijke begeleiding in de breedste zin van het woord, voor en tijdens de crematieplechtigheid van onze moeder.

W. Schuurman, Stieltjeskanaal / Coevorden

Mooi en waardig geregeld

De betrokkenheid van Peter is geweldig. De uitvaart van mijn moeder was zo mooi en waardig geregeld. Zelfs nog mooier dan wij verwacht hadden. Bedankt Peter voor alle hulp en steun die wij van jou hebben gekregen en nog steeds krijgen. Je bent een topper in je vak.

Diny van der Kooi, Erica / Emmen

Bedankt voor je liefdevolle ondersteuning

Peter, Heel graag wil ik je persoonlijk bedanken voor je liefdevolle ondersteuning en bejegening na het overlijden van mijn moeder (jou oma en omi van je kinderen). De dagen voorafgaande aan haar begrafenis waarop alles geregeld moest worden, kon er blindelings gerekend worden op jou integriteit en deskundigheid. Vanuit de reacties die ik na afloop van de "dankdienst" en begrafenis heb gekregen blijkt dat je het op een zeer bekwame maar ook op "menselijke" wijze hebt gedaan! Daarom nogmaals bedankt!

Tineke Hobers, Emmercompascuum

Precies zoals we het graag wilden

Bedankt voor alle hulp die je ons hebt gegeven. Het is precies gegaan zoals we het graag wilden.

Willy van der Zee, Wachtum / Dalen

Tot in de puntjes geregeld, niets opdringend.

Als ouders kregen we te maken met de plotselinge dood van onze oudste zoon, veel te jong nog. Zelf had hij zijn wensen t.a.v. zijn begrafenis in grote lijnen op papier gezet. Omdat hij getrouwd was had je met twee families te maken. Dat was soms complex. Van beide families, echtgenote en ouders en broers, kwamen de gedachten en ideeën om te komen tot een waardig afscheid. Een begrafenisondernemer die dat aan kan en alles tot in de puntjes weet te regelen op de juiste tijden, behoort voor ons tot de besten. Altijd was Peter bereikbaar, gaf gevraagd en ongevraagd advies, hield rekening met de gevoelens van de nabestaanden, overlegde als het misschien anders uitkwam of duurder zou uitvallen. Peter drong geen mening op, hield alleen de mogelijkheden voor. Wilden we zelf iets regelen dan was dat altijd goed. Waar wij hulp nodig hadden, nam Peter ons de zorgen uit handen. Door de inzet van Peter is de droeve dag goed verlopen en dat was een troost op zich.

Fam. H, Bellingwolde / Veelerveen

Stijlvol en integer

"Je hebt de uitvaart van mijn vrouw stijlvol en integer verzorgd. Ondanks dat het een uitvaartceremonie in kleine kring was, was het een mooie afscheidsdienst. Het klinkt misschien wat raar in deze contex maar het was geweldig".

Klaas Booij, Nieuw Amsterdam / Emmen.

Gemoedelijk en vertrouwd

Zoals overlegd wilden we een zeer eenvoudige besloten uitvaart waarbij onze moeder van 94 jaar opgebaard werd in haar eigen appartement in zorginstelling Holtingerhof en een besloten condoleance bij ons thuis op de ochtend voor de crematie. Alles is hiervoor door jouw perfect geregeld. Onze wensen zijn perfect uitgevoerd en willen je hiervoor bedanken. Het overleg en contact met jouw was gemoedelijk en vertrouwd.

Jan Abcouwer, Erm / Emmen